2. juni 2016

15. juni: Lokalhistorisk vandring på Vikeland

Kvæfjord historielag sin årlige lokalhistoriske tur vil i år gå til Vikeland (og litt av Inner-Gåra). Oppmøte kl 1800.

Vikeland


Vikeland er ein gammal gård, og på gårdsbruka her finn vi særmerkte naust, fjøs, stabbur og bustadhus som vi skal sjå på. Vi skal også sjå på området rundt Vikelandselva med si spesielle bru og tidligare mølner.
 
Vikeland

Turområdet

Vi startar på gården hos Mari Wikeland og Knut Erik Høiby. Her vil vi sjå på bl.a. stabbur og naust. Vi skal gå gjennom Vikelands-gården og sjå på gårdsbruka. Vi vandrar over Vikelandselva og tar både brua og området rundt i augesyn.
Brua over Vikelandsevla
Turen blir avslutta på Inner-Gåra-sida av elva, på gården til Ingvald og Helga A. Stensen. Her vil det bli servert litt kaffe og kaker, rundt ein hyggelig prat.

Parkering


Det er mulig å parkere på oversida av vegen hos Mari Wikeland og Knut Erik Høiby, og hos Ingvald og Helga A. Stensen. Vi oppfordrar folk til å kjøre i lag, sia det er begrensa med parkeringsplassar (men plass nok til alle). Løypa vi skal gå er lett langsetter hovudvegen, men det kan hende at vi går heilt ned i fjæra også.

Vi gjer merksam på at turen går på eige ansvar. Turdeltakarane må kle seg etter vêret. Vi bereknar eit par timar på dette arrangementet.

Vel møtt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne ein kommentar under fullt namn som vi vil vurdere for publisering.