2. juni 2024

Aktivteter i historielaget - medlemstur i Indre Husby, Gullesfjord, lørdag 15. juni.

Medlemstur til Indre Husby, Gullesfjord. Lørdag 15. juni, vi tar ferga fra Refsnes klokka 10. Planen er i korte trekk at vi møter opp og kan parkere på Refsnes ved fergeleiet. Så tar vi ferga til Flesnes  og det blir båtskyss til Indre Husby. Vi regner med at vi drar fra småbåthavna, og tar etter planen ferga tilbake  fra Flesnes klokka 14.30 (Det går ikke ferge 13.30).

Indre Husby ligger i Gullesfjord, noen kilometer lenger inn fra Vassvika, øst for Forøya. Dette var en av de eldste gårdene i Kvæfjord, og var nevnt som odelsgård i 1664 (Bygdebok for Kvæfjord bind 2). Det står videre: "I matrikkelen for 1723 står det om Indre Husby: «Der er ingen qvern ved Jorden, men vinterfiske.» Den gangen fødde de 1 hest, 5 voksne kyr, 5 voksne sauer og 5 geiter der. Indre Husby synes å være et ettertraktet sted.

Men mot slutten av 1865 kom et snø- og steinskred frå fjellet og flytta noen av husa. Ingen har tort å bygge der seinere. Siste oppsitter: Johan Lorentz Olsen."

Indre Husby har vært fraflyttet i mange år, men det er fortsatt tufter og spor etter dyrka mark. Det har vært medlemstur dit tidligere. Nå er det litt tidligere på året, så vi håper det er mindre overgrodd. Ta med matpakke og klær som passer etter været, så ordner vi med kaffe. Det kan bli aktuelt med et stopp på Forøya.

Nina Johansen har hatt kontakt med Birger Holand, vår ordfører. Han var svært positiv og har ordna med skyss fra Flesnes. Vi har kontakt med Terje Evensen om guiding.

For å ha en peiling på interessen, meld deg på å sende en melding til Per Harald Pettersen: 95257659, eller meld deg på vårt arrangement på Facebook: 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne ein kommentar under fullt namn som vi vil vurdere for publisering.