27. november 2021

Årbokslipp 2021

 Den 17. november 2021 klokka 19 var det tid for årets største begivenhet i Historielaget. Da ble Årbok for Kvæfjord årgang 35 presentert, sammen med Historisk kalender 2022. I år som i fjor var vi på Fram.

Historielaget takket først Gerd Salen for innsatsen som en av redaktørene for årboka i mange år, og hun fikk en flott blomsterdekorasjon. Hun takket for oppmerksomheten med å fortelle litt om arbeidet opp gjennom årene, og den store innsatsen til mange bidragsytere opp gjennom årene.


Arne-Johan Johansen presenterte årboka årgang 35. Han startet med å minne litt om de store endringene som har skjedd i prosessen på 35 år. Fra starten måtte alt skrives med papir på skrivemaskin, før store bunker med ark ble sendt til grafisk oppsett. I dag gjøres alt på datamaskinen, og man må venne seg til blant annet å gjøre all korrektur på datafilene, noe som ikke har vært helt enkelt. Han fortalte så litt om årets årgang, med blant annet en lang artikkel fra Gapøya, og om et foredrag Mathias Torheim i sin tid holdt på Statens Hagebruksskole Rå. Dette foredraget var tatt opp på bånd, og gir stoff til en artikkel i årets årbok, og også gir stoff til flere artikler i kommende årbøker. 


Magne Heide presenterte kalenderen for 2022. Det var rundt 30 fremmøtte, litt mindre enn i 2020, I år var det også servering av kaffe og kaker, og salget av årbok og kalender gikk så det suste. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne ein kommentar under fullt namn som vi vil vurdere for publisering.